top of page
 • Waar komt de batik vandaan die jullie gebruiken?
  De batiks die wij gebruiken komen van verschillende plekken op Java, zoals Cirebon en Lasem. Van zo'n 90% van de batiks die we gebruiken weten we door welke werkplaats deze is gemaakt en hebben we daar een bezoek aan gebracht. Ons streven is om dit uiteindelijk 100% in kaart te brengen en met nog meer makers samen te mogen werken.
 • Ik heb een made to order item besteld, hoelang duurt het voordat ik het item ontvang?
  Made to order items kosten tijd. Op het moment dat je de bestelling plaatst, gaan wij in ons atelier aan de slag en maken we het item van begint tot eind. Afhankelijk van de drukte kan dit tussen de 1 en 3 weken duren, maar je ontvangt dan een prachtig batik item gemaakt met aandacht en liefde!
 • Kan ik de Sustainable Fashion Gift Card inleveren bij jullie?
  Jazeker, je kan je Sustainable Fashion Gift Card voor alle items in de webshop gebruiken. Om dit te kunnen doen neem je contact op met SFGC door te mailen naar nanette@sfgc.nl . Vervolgens krijg je een exclusieve Guave code toegestuurd die je in onze webshop kan toepassen.
 • Waar worden jullie items geproduceerd?
  Een groot deel van de Guave items worden in ons Guave Atelier gemaakt door onszelf, oprichters Romée en Myrthe. Bijvoorbeeld de made to order items en de accessoires worden met liefde en aandacht voor jou gemaakt op het moment dat de bestelling bij ons binnenkomt. Andere kleine collecties die we niet zelf produceren worden uitbesteed aan het Gildelab in Amsterdam, omdat we lokale productie belangrijk vinden. Op deze manier proberen we ambachtswerk in Nederland te ondersteunen én lokale productie is beter voor het milieu.
 • Hebben jullie een fysieke winkel?
  Guave heeft geen eigen fysieke winkel en op dit moment zijn onze items ook niet te koop in andere winkels. Alle items kan je via onze website kopen. Wil je bepaalde items of batiks eerst in het echt zien en voelen? Dat kan wel, onze studio is op woensdag en vrijdag geopend. Je kan hier een studiobezoek boeken. We zijn gevestigd aan de Derkinderenstraat 44 in Amsterdam.
bottom of page