The Guave story 

video made by Mumster 

Guave is een kledinglabel gestart vanuit onze culturele achtergrond en liefde voor Javaanse patronen en textiel. Het begon als een onderzoek naar onze identiteit, waarin onze Indische afkomst een grote rol speelt. Het uitdrukken van onze identiteit kreeg vorm in kleding en groeide uit tot een missie om Indonesische batik in het Nederlandse straatbeeld te introduceren. We beseften daarbij dat verschillen in uiterlijk, cultuur en afkomst omarmd en gewaardeerd mogen worden. Iedereen kan eenzelfde zoektocht maken naar zijn of haar ware identiteit en hier expressie aan geven.

 

Mede door ons streven naar een duurzame samenwerking met de batik makers op Java, zijn we ons erg bewust van de huidige mode-industrie. Wij zijn van mening dat deze moet en kan veranderen. Daarom zijn duurzaamheid, draagbaarheid en transparantie belangrijke kernwaarden in de ontwikkeling van onze collecties en samenwerkingen.

 

Met het inkopen van batik van de makers, proberen wij bij te dragen aan het in stand houden van dit eeuwenoude ambacht wat sterke concurrentie krijgt. Echter, er zijn meerdere facetten die belangrijk zijn. Ons onderzoek daarin is dan ook nog steeds voortdurend en wij blijven streven om een zo duurzaam en eerlijk mogelijk kledingstuk te maken.

We see differences
 

We embrace differences
 

This is Guave